Over Maria

Lange zomeravonden vol gezelligheid met de mensen die mij lief zijn of een lange wandeling op een fijne plek, met een mooie podcast in mijn oren. Daar ontspan ik van.

Ik lees graag en laat me dan het liefst inspireren door een mooi boek over zingeving, leven met aandacht of zelfontwikkeling. Samen met mijn man en onze 3 kids woon ik in de Hoeksche Waard, vlakbij Rotterdam.

Woorden die mij kenmerken zijn: nuchterheid, optimisme, verbinding, creativiteit en plezier. Ik hou van rode nagellak, verse pesto en heel veel kleur. Ik geloof in God en ik geloof dat elke vrouw vanuit haar talenten de wereld iets moois te bieden heeft. Ik droom van een reis naar IJsland en van het schrijven van een boek.

Als coach wil ik je inspireren om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

En om keuzes te maken die goed bij je passen, zodat jij je onzekerheid kunt omruilen voor zelfvertrouwen. Daarom heb ik er mijn persoonlijke missie van gemaakt om zoveel mogelijk jonge vrouwen te helpen groeien van onzekerheid naar zelfvertrouwen.

Hoe het allemaal begon

Ben ik dan nooit onzeker? Natuurlijk wel! Ook ik ken dat gevoel heel goed. Ik vond het ook lastig om mezelf te zijn, me uit te spreken of mijn dromen te volgen, uit angst voor afwijzing en oordeel. Ik vergeleek mijzelf regelmatig met anderen. Niet dat dit hielp: integendeel, ik werd er alleen maar meer onzeker van.

Toen ik ontdekte dat alles wat ik dacht over mijzelf was gebaseerd op de dingen die ik geloofde over mijzelf én dat ik daar wat aan kon doen, heb ik actie ondernomen. Ik wil namelijk graag keuzes maken vanuit rust en vertrouwen in plaats van kiezen gebaseerd op angst en onzekerheid.

Daarom investeerde ik in mijzelf en leerde ik op een heel nieuwe manier naar mijzelf te kijken. Ik ontwikkelde een gezond zelfbeeld en het lef om mezelf te zijn, ongeacht waar en met wie ik ben. Nu ben ik bezig met de dingen die goed bij mij passen én ervaar ik veel meer vrolijkheid, geluk en rust. En geloof me: dat is heerlijk!

Zo ontstond in mij een diep verlangen om ook andere jonge vrouwen te helpen die worstelen met onzekerheid en hun zelfbeeld. Het is namelijk zo ontzettend zonde om door onzekerheid en het gevoel dat je er niet toe doet, jezelf te verstoppen. Of om niet te genieten van deze bijzondere periode in je leven als jonge vrouw, waarin je jezelf kunt ontwikkelen en ontplooien.

Om mijn missie kracht bij te zetten heb ik dan ook mijn jarenlange ervaring in zorg en welzijn, gecombineerd met een stevige coachopleiding en ben ik gestart met mijn coachpraktijk.

Ik coach en inspireer jonge vrouwen die worstelen met onzekerheid, bij het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen. Zodat ze veranderen in vrouwen met een gezond zelfbeeld, die vol vertrouwen zichzelf durven te zijn en te laten zien.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?