Workshop: Visionboard Maken

Maak je ideeën visueel en breng je belangrijkste waarden in beeld!

Moeite om te kiezen?

Zit jij vaak barstensvol met inspiratie? Ben je enthousiast om iets te doen met al jouw ideeën? Maar mis jij regelmatig focus als het gaat over wat je nu eigenlijk echt wilt? Dat is niet zo gek! Veel vrouwen herkennen dat. Dat heeft alles te maken met je hoofd. Dat draait vaak overuren als je met jouw ideeën aan de slag wilt. Voor elk idee dat jij hebt, komen er wel 10 redenen bij je naar boven om het toch maar niet te doen. En dan laat je het maar weer zo. 

Toch blijft het van binnen borrelen bij je. Je droomt ervan om meer tijd te besteden aan wat jij belangrijk vindt. Maar in de praktijk komt er maar weinig van terecht. Je weet ook vaak niet zo goed welke dingen je nu prioriteit zou moeten geven. En eigenlijk laat je je daardoor dan ook tegenhouden om iets te doen met al je ideeën. 

Tijdens de workshop visionboard maken:

Meer inzicht in jezelf

Hoe zou het zijn als je wat meer helderheid had over wat je te doen staat? Over waar jij prioriteit aan wil geven? Zou dat het niet veel makkelijker maken om er ook tijd voor te maken? Als je weet waar je aandacht en tijd aan wilt besteden, kun je namelijk ook beter regie nemen over wat voor jou belangrijk is.                      Maar waar begin je? En hoe ontdek je eigenlijk wat echt belangrijk voor je is? Je weet het echt al wel een beetje natuurlijk. Jij kent jezelf ten slotte het beste. Maar toch blijf je het lastig vinden om echt te kiezen. Bovendien: wanneer je wel kiest, sla je razendsnel aan het twijfelen.

Hoe meer inzicht jij hebt in jezelf en hoe beter jij jezelf kent, hoe makkelijker het wordt om keuzes te maken die passen bij jou. Je bent dan minder snel onzeker over je keuzes en staat met meer zelfvertrouwen in het leven. En dan wordt het dus ook makkelijker om te kiezen uit al die ideeën in je hoofd! Wil jij ook meer focus op wat écht belangrijk voor je is? Dan is deze workshop visionboard maken absoluut iets voor jou!

Wat is een visionboard?

Alles waar je aandacht aan geeft dat groeit. Dat geldt ook voor jouw plannen en dromen. Als jij die concreet maakt ontdek je ook manieren om daar ruimte voor te maken in je leven. Als jij durft om keuzes te maken in je prioriteiten, dan zul je zien dat er veel meer mogelijk is, dan je nu misschien denkt.                        Het is dan wel belangrijk dat jij de tijd neemt om van binnenuit te ontdekken waar jij aandacht aan wilt geven. Zodat jij weet waar je écht blij van wordt. Tijdens de workshop staan we daar bij stil en dat maak jij vervolgens visueel op jouw visionboard. 

Een visionboard is een groot canvasdoek waarop jij met woorden, plaatjes, foto’s en eventueel andere materialen een collage maakt. Deze collage hang bijvoorbeeld bij je thuis op, zodat jij jezelf elke keer herinnert aan waar jij aandacht aan wilt geven. 

Wat kun je verwachten?

De workshop start met een korte kennismaking en inleiding op de workshop. Daarna focussen we op jouw belangrijkste waarden en ideeën door middel van een toffe oefening. Zo krijg jij meer helderheid over wat voor jou belangrijk is en waar je aandacht aan wilt geven. Na de oefening ga je lekker creatief aan de slag met het maken van jouw visionboard. Ik zorg natuurlijk voor alle materialen die jij nodig hebt! Natuurlijk is jouw visionboard heel persoonlijk. Dat is juist de bedoeling. Daarom is het ook zo leuk om aan het einde van de workshop, samen met de andere deelnemers te vertellen wat jouw verhaal is achter je visionboard.

Over Maria Remmers

Je resultaat:

Heb jij zin gekregen om mee te doen? 

Jouw investering bedraagt: € 37,- vrijgesteld van BTW.

De eerstvolgende live workshop is (onder voorbehoud van de maatregelen) gepland op: